Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, Oda bünyesinde bulunan sektör komiteleri üyeleri ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim KuruluBaşkanı Hatip Çelik, meslek komitesi ile sektör toplantısında komite üyeleri ve sektör temsilcileriyle Dicle Kalkınma Ajansı DİKA toplan salonunda ayrı başlıklar halindeki toplantılarda buluştu.
MTSO Meclis Başkanı Sabahattin Evrensel'in de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Çelik, Mardin'in sanayisi ve ticaretinin geliştirilmesi, mesleki komitelerle yapılan görüşmelerde karşılaşılan sorunlar ve sorunların giderilmesi hususunda ilgili makamlarla yapılan görüşmeler, sunulan raporları komite başkanları ve sektör bileşenlerine anlattı.
Toplantıda, 11 ilde yaşanan, büyük can ve mal kaybına neden olan 6 Şubat depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Çelik, deprem bölgesine ve depremzedeler için yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı.
Yaşanan depremin ardından Bölgede ve ülkede alınması gereken tedbirlerle ilgili MTSO Başkanlığı'nca hazırlanan raporların ilgili bakanlara iletildiğinin altını çizen Başkan Çelik, Mardin'de ulaşım altapısının güçlendirilmesi, lojistik taşımacılığın güçlendirilip kadim şehir Mardin'in bir lojistik üssü ve şehri haline getirilmesi, şehrin önemli geçim kaynaklarının başında gelen tarım üretiminin artırılıp teşvik edilmesi, tarımsal üretimin önünde engel olarak duran sorunların ortadan kaldırılması, Mardin'deki Organize Sanayi Bölgeleri'nin sayılarının arttırılarak, özellikle de istihdam kapılarını arttıracak işletmelerin sayısının artması için sanayicilerin desteklenmesi gibi temel konular üzerinde çalışmalarda bulunduklarını, muhattap kurumlar ve saha temsilcisi olan yetkili kuruluşlarla sorunların tespiti ve çözümüne yönelik olarak, bilimsel destek ve ortak akıl ile raporlar hazırladıklarını kaydetti.
"ŞEHRİMİZİN EKONOMİK ALTYAPISINA DA ÜST YAPISINA DA IŞIK TUTACAĞIZ"
6 Şubat depreminin ardından Mardin'deki yapılaşmaya dikkat çektiklerini anlatan MTSO Başkanı Hatip Çelik, Yapı denetimlerinin, zemin güçlendirmeleri çalışmalarının kentsel dönüşüm konularının yaşanan depremin ardından önemini bir kez daha ortaya çıktığına işaret etti.
Mardin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bünyesinde 10 ayrı meslek ve sektörden 4 bin 500 üyelerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, "MTSO yeni yönetimi olarak; 24 Ekim itibarıyla göreve resmen başlamızın ardından 10 meslek komitemiz, meclis üyelerimiz ve yönetim kurulumuzla birlikte aramızda görev dağılımı yaparak 4 yıl boyunca inşaat, tekstil, tarım, hayvancılık, lojistik, gıda, akaryakıt, turizm, finans, eğitim, sağlık ve başlıklarıyla değerlendirdiğimiz 4 bin 500 üyemizin sahada olan sizlerin önündeki sorunları ve taleplerini yerine getirmek için ayağımızın tozuyla çalışmalarımıza başladık. Mardinimizin ticaretinin ve sanayisinin daha fazla gelişmesi ve genişletilmesi için yeni yatırımların yapılması konusunda stratejik olan ve uygulamalar üzerine büyük adımlar attığımıza inanıyoruz. Sahadan elde edilen verilerin, istatistiği bilgilerin yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak, üretimi geçlendirmede olumlu yönde etkileyeceğine, işimizi kolaylaştırdığına inanıyorum. Mardin Sanayi ve Ticaret Odası olarak; bütün meslek ve sektör komitelerimizle ilgili toplantılarımızı öngörülen periyotlar halinde düzenleyerek bir araya geleceğiz. Şundan hiç kuşku duymuyorum ki hepimizin ortak hedefi; şehrimizi gerek ekonomik altyapısı gerekse de üst yapısı anlamında hak ettiği yere taşınması için hep birlikte çalışmaktır. MTSO olarak özellikle çok önem verdiğimiz başlıklarımız var. Mardin'e Lojistik Üs Bölgesi kazandırılması, Şanlıurfa - Habur Otoyolu Projesi'nin hayata geçirilmesi, Mardin Çevreyolu Projesi, Mardin Midyat bölünmüş yol projesi ile 2. OSB projesin çalışmalarının hızlandırılıp, biran önce tamamlanmasıdır." dedi.
Komite toplantılarında sektör temsilcileri ile dile getirilen sorunlar ve çözüm öneri üzerinde görüş alışverişinde bulundu, çözüm için yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritası belirlendi.